Banken vrezen opkomst Apple

Nederlandse banken komen in het geweer tegen Brusselse plannen die bedrijven als Google en Apple inzicht geven in het betaalgedrag van Europeanen.
Wat de banken vooral steekt is dat dergelijke buitenstaanders hier mogelijk meer geld mee kunnen verdienen dan de banken zelf, schrijven zowel het Financieele Dagblad (FD) als de Telegraaf op 21 januari 2015.

IT bedrijven kunnen bancaire klantgegevens namelijk zonder veel publieke ophef verkopen. Als de banken dit ook zouden doen, kunnen ze echter bij voorbaat rekenen op een storm van kritiek. Daarom doen de Nederlandse banken nu een beroep op het ministerie van Financiën.

“Google kan straks de betaaldata van bankklanten opslurpen en gebruiken”, zegt directeur Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland. “Waarom zouden dat soort partijen dat mogen, terwijl van banken, terecht, de hoogste zorgvuldigheid wordt verwacht? Dat voelt niet goed, ook niet voor de consument.”

De gecertificeerde compliance officers van Sira Finance hebben concrete ervaring met privacyregelgeving en dataprotectieverordeningen en het aankaarten van issues met betrekking tot een ‘ongelijk speelveld’.

Meer weten?

Neem dan contact op met