Verzekeraars bouwen digitale kluis

Het Verbond van Verzekeraars laat een digitale poliskluis bouwen waarin consumenten al hun particuliere verzekeringen kunnen inzien. De website, die voortkomt uit mijnpensioenoverzicht.nl, is naar verwachting vanaf 2017 online. Dat maakte de brancheorganisatie op 24 februari 2015 bekend.

Veel verzekeraars hebben toegezegd mee te werken ‘waardoor nu al duidelijk is dat meer dan 75 procent van alle verzekeringen beschikbaar komt in de beveiligde omgeving’. Naar verwachting loopt dat percentage nog verder op.

Toegangscode

Verzekerden krijgen van hun verzekeraar een toegangscode waarmee ze hun polissen kunnen inzien. Een van de voordelen van het centraliseren van de informatie is dat klanten snel kunnen checken of ze niet dubbel zijn verzekerd, of dat er juist een verzekering ontbreekt.

Sira Finance verschaft middels de ‘Klant Centraal’ toets inzicht in de mate, waarin verzekeraars aan de klantbehoeften tegemoet komen.