Nationale Financieringswijzer voor MKB gelanceerd

Om ondernemers wegwijs te maken in het woud aan financieringsmogelijkheden is de Nationale Financieringswijzer gelanceerd.

Financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij maandag 21 september aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag. Tijdens de top, geheel in het teken van samenwerking en passender mkb-financiering, opende Minister Kamp van Economische Zaken de nationalefinancieringswijzer.nl.

Minister Kamp hierover: “Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website ‘Nationale Financieringswijzer’ worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen”.

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm, c.q. combinatie van financieringsvormen.
Het portaal komt voort uit een brede samenwerking van financieringskoepels, brancheorganisaties, belangenorganisaties en overheid. De Nederlandse Vereniging van Banken, de ondernemers-organisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn “founding” partners.

De Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN) participeert als de belangenvereniging voor bestaande en nog op te richten kredietunies in Nederland. Michiel Werkman van de VKN: “Wij bieden mkb’ers krediet én coaching van en door collega ondernemers. Dat doen we via de oprichting van honderden ‘not for profit’ sectorale en regionale kredietunies van, voor en door lokale ondernemers verspreid over heel Nederland. VKN is via haar leden aanbieder van aanvullende financiering voor mkb-ondernemers. Enkele van de thans opgerichte 16 kredietunies verlenen krediet, anderen hopen dat dit jaar nog te kunnen gaan doen. In die gebieden waar nog geen kredietunies werkzaam zijn, begeleidt VKN mkb-ondernemers, waar mogelijk, naar financiering. Via de Nationale Financieringswijzer kunnen mkb-ondernemers de weg naar VKN vinden. De Nationale Financieringswijzer verbindt organisaties om de toegankelijkheid en co-financiering met elkaar aan te pakken.”

Voor meer informatie: www.nationalefinancieringswijzer.nl

Meer weten?

Neem dan contact op met