Interim-manager populair op de financiële afdeling

Nederlandse CFO’s en financieel directeuren begrijpen steeds meer dat interim-management een kostenefficiënte oplossing biedt voor dringende managementbehoeften. Voornamelijk voor het succesvol implementeren van projecten en veranderingen wordt een beroep gedaan op interim-managers.

Dat meldt EUFIN naar aanleiding van onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals.

Efficiëntie overtuigt

Interim-managers zijn professionals met een duidelijke expertise in een specifiek domein. Het gaat regelmatig om zelfstandigen (zzp’ers) die via een arbeidsbemiddelaar of via hun netwerk aan hun opdrachten komen.

Ze worden voor een bepaalde periode ingeschakeld bij bedrijven en richten zich volledig op een project en het bijbehorende takenpakket. Dat brengt enerzijds focus in de organisatie en anderzijds ook focus voor de interim-manager met zich mee.

Als belangrijkste toegevoegde waarde van interim-managers wordt succesvolle implementatie van een project of verandering (40%) genoemd. Op nummer twee staat het besparen van kosten; een aanzienlijk aantal van 34% van de CFO’s geeft kostenbesparing als belangrijke graadmeter van het succes.

Interim-managers zorgen ook voor een verbeterde productiviteit en betere bedrijfsprestaties (32%). Dit is nummer drie op de lijst van graadmeters voor succes.

Meer weten?

Neem dan contact op met